Kansallinen veteraanipäivä Mökillä

2013-04-27Veteraanipäivä (8)Kansallista veteraanien päivää vietettiin Uumajan Suomalaisen Kerhon mökillä lauantai-iltana 27/4. Kunniavieraiden, suomalaisten sotaveteraanien tullessa paikalle heitä odotti Hemvärnetin kunniavartiosto. Musiikkina paikalla oli säkkipilliä soittava Erik Karlsson skottien kunniapuvussa. Kunniavartioston ja säkkipillin soiton saattamana menivät veteraanit sisälle.

Raili Borg, Uumajan Suomalaisen Kerhon puheenjohtaja, toivotti vieraat tervetulleiksi. Erik Eriksson toi mukanaan useita  tervehdyksiä Suomen puolelta. Paikalla syötiin aluksi suomalaista ruokaa ja kuunneltiin sota-ajan lauluja. Everstiluutnantti Per Nilsson kertoi Ruotsalaisten veteraanien yhdistyksestä ja sen toiminnasta, samoin ensimmäisesta lentokoneesta, joka lahjoitetiin Suomen puolustusvoimille. Everstiluutnantti  Torbjörn Lungqvist påminde gästerna krigen i Finland.  Välillä soitti Erik Karlsson säkkipilliä. Jan Engman piti puheen ja Rickard Eklund joka johti Hemvärnetin kunniakomppaniaa muistutti kaikista taakse jääneistä kavereista ja siitä ettei sodassa koskaan jätetä ketään taakse. Veteraani Fritz Bergman jakoi Ethel Furun kanssa veteraanien mitalit Raili Borgille, Per Nilssonille ja Torbjörn Lundqvistille.