Sium keskusteli kunnan kanssa radiosta

2013-06-04sium_kommun
Palaverissa Håkan Göransson, Aida Mehrani, Raili Borg, Saman Nikmanesh.

Sium keskusteli kunnan kanssa radiosta ja radiotoiminnan rahoituksesta. Siumin radiolähetyksethän ovat olleet vaakalaudalla lähiradioyhdistyksessä tapahtuneiden muutosten yhteydessä. Radio Umeå oli ostanut serveripaikan ja halusi yhdistysten lopettavan lähetykset sen kautta, jonka seurauksena Uumajan lähiradioyhdistys on hankkinut uuden serveripaikan ja lähettää syksystä sitä kautta. Lahiradion yhdistykset ovat yhdessä lainanneet lähiradioyhdistykselle serverin hankkimiseen tarvittavat varat.

Siumin lähetykset tulevat siis olemaan ennallaan syksystä eteenpäin. Uumajan kunta halusi tietää, millä kielillä Sium lähettää ja miten paljon sekä minkä verran kunnallista tiedotusta yhdistykset lähettävät. – Nämä radiolähetykset ovat kunnallekin tärkeitä, totesi Håkan Göransson. Kunta voi tavoittaa myös pienten kielien puhujat Uumajassa, jos kunnalla on tärkeää tiedotettavaa.

Kunta aikoo tukea Siumin radiolähetyksiä vastaisuudessakin. Nyt kunta haluaa vain kirjallisen selvityksen siitä, millä kielillä lähetämme, miten paljon ja miten paljon kunnallista tiedotusta ohjelmat sisältävät./Tiedotus