Kansallinen veteraanipäivä

Suomen Valtioneuvosto teki huhtikuussa 1986 päätöksen huhtikuun 27. päivän nimeämisestä kansalliseksi veteraanipäiväksi ja määräsi toimeenpantavaksi yleisen liputuksen vuosittain kyseisenä päivänä. Ensimmäistä veteraanipäivää vietettiin vuonna 1987 itsenäisen Suomen täyttäessä 70 vuotta. Seuraavana vuonna valtioneuvosto päätti, että kansallista veteraanipäivää vietetään jatkossa vuosittain. Veteraanipäivän ohjelmaan ovat sen jälkeen kuuluneet valtakunnallinen pääjuhla ja lukuisa määrä paikallisia juhlatilaisuuksia.
Uumajan Suomalainen Kerho juhlii Kansallista veteraanipäivää ensimmäistä kertaa 2013.

Kansallinen veteraanipäivä 24/4 klo 18.00 – 20.00
Alustava ohjelma:

  • Kunniavartiosto klo 18.00
  • 40- ja 50 -luvun musiikkia, sota-ajan musiikkia
  • Puheet: Erik Eriksson, Richard Eklund, Torbjörn Lundqvist, konsulin tervehdys
  • Muusikko/sotilasmusiikia

Ruokailu

Huom! Isot mitalit