Kulttuurikeskusteluilta Mökillä


Mökin kulttuurikeskusteluun oli kerääntynyt muutama kerholainen miettimään ennen kaikkea Uumajan Kulttuuripääkaupunkivuotta 2014. Paikalla olevat saivat tietää Luulajan Hiippakunnan, Ruotsin kirkon suomenkielisen työn ja Uumajan Suomalaisen Kerhon suunnitelmista yhdessä järjestää Uumajassa Suomalainen messu 20/4 2014.
Kultturikeskustelussa mietittiin, mitä laulajia Uumajasta voisi löytää noin neljäkymmenhenkiseen kuoroon, jota tarvittaisiin messun esityksessä. Kulttuurikeskustelutilaisuudessa päätettiin, että seuraavalla kerralla 18/10 2012 järjestetään kokeilumielessä Suomen puolella paljon keskustelua herättänyt Viini ja virsi-ilta, jolloin paikalle tulevat voivat tuoda mukanaan haluamaansa juotavaa (ei tarvitse olla viiniä) ja laulamme yhdessä tuttuja virsiä.
– Kaikilla on jonkinlainen suhde virsiin. Kuka ei olisi laulanut koulun päättäjäisissä Jo joutui armas aikaa ja hautajaisissa Oi Herra, jos mä matkamies maan. Tuttujen virsien laulaminen voisi olla vaihtelua kerhon järjestämiin lauluiltoihin ja karaokeiltoihin, miettivät Kulttuurikeskusteluillan pohtijat.