Ruotsinsuomalaisten päivää juhlittiin mökillä

Ruotsinsuomalaisten päivää, Carl Axel Gottlundin syntymäpäivää juhlittiin Uumajan Suomalaisen Kerhon mökillä 24:s helmikuuta. Juhlat tosin alkoivat jo lauantai-iltana, jolloin näytettiin ensin elokuva ”Tie pohjoiseen” ja sen jälkeen laulettiin karaokea aina aamuneljään. Nyt sunnuntaina juhlittiin noin tunnin ohjelmalla ja sunnuntai-illallisella.
2013-02-24gottlundin päivä (1a)
Ethel Furu lausui kaksi runoa.
2013-02-24gottlundin päivä (1b)
Suomen kunniakonsuli Juhan Björkille luovutettiin Suomen puolustusvoimien ansiomitali, joka hänelle luvattiin jo itsenäisyyspäivänä, mutta koska itse mitali ei ollut tullut, niin luovutus tapahtui nyt. Yllä Johan Björk, veteraani Fritz Bergman, Raili Borg ja Erik Eriksson.2013-02-24gottlundin päivä (1c)
Mitalien jaon jälkeen lauloi ja laulatti yleisöä Pekka Sillanpää.
2013-02-24gottlundin päivä (1d)Tapio Tamminen kertoi sitten yleisölle kuka sankari se Gottlund oikein oli, kun juuri hänen syntymäpäivänsä valittiin ruotsinsuomalaisten päiväksi. Ohjelman jälkeen nautittiin herkullinen ja harvinainen neljän ruokalajin illallinen, jonka kokkasivat Heli ja Lasse Aarnipuro.

Alla lisää kuvia Ruotsinsuomalaisten päivän juhlinnasta.