Kerho haki puheenjohtajalle kunniamerkin Suomesta

Uumajan Suomalainen Kerho haki yhdessä Suomen kielen delgaation ja muutamien yksityishenkilöiden avulla puheenjohtajalle, Raili Borgille, Suomen  Valkoisen Ruusun ritarikunnan kunniamerkin, ansioristin. Kunniamerkki jaettiin kauniissa seremoniasssa perjantaina 15.6 Uumajan kaupungintalolla. Paikalle oli kertynyt   henkilöä, kunnioittamaan tilaisuutta. VK – Västerbottens Kuriren kirjoitti tapahtumasta etukäteen Borgin syntymäpäivänä tiistaina 11.6 ja luovutusperjantain jälkeen 18/6. Alla artikkelit.
RailiBorgLehtileike-VK-ValkoinenRuusuMitali

RailiBorgLehtileike-VK- valkoinenRuusuMitali
Jatkuu seuraavassa kuva-artikkelissa, jossa näytetään kuvia kunniamerkin jakoseremoniasta ja tilaisuudesta. Pitää myös mainita, että lehdestä RS – Ruotsinsuomalainen löytyy artikkeli vaivojen tiellä kulkevasta Raili Borgista, joka sai Valkoisen Ruusun ansiomerkin.

Perjantaina sain myös kirjeen
Luulajan Hiippakunnan piispalta Hans Stiglundilta, joka onnitteli mitalin johdosta, ja siitä että monivuotisena hiippakuntalaisena olen ”monen vuoden aikana jaksanut panostaa aktiivisesti työhön kirkossamme suomenkielisen työn vahvistukseksi ja kehitykseksi” Hans Stiglundin kirjekuoressa oli myös kaksi kirjaa ”Pilgrimslivet” ja ” Gränslandet”. Ritva Seppälä, joka on hiippakuntapappi Luulajan hiippakunnassa, soitti perjantaina aamupäivällä ja kertoi että se ”pieni lahja”, johon piispa kirjeessään viittaa on 3000 kr:n stipendi. Kiitoksia, kiitoksia! Tiesin kyllä, että minulla oli hyviä ystäviä hiippakuntatasolla, mutta koska oli kyseesssä vain tavallinen tylsä perjantai-iltapäivä
Niin ruskin sitä kukaan peikoista vittsisi avata ovea moneen kertaan.
2013-06-15konsuli