Delegaatiolle uusi puheenjohtaja

Henkilövalinnat olivat Suomen kielen delegaation raskain pykälä maanantai-illan kokouksessa. Delegaation puheenjohtajana on toiminut Tapio Tamminen. Jari Prosi valittiin Suomen kielen delegaation puheenjohtajaksi vuodelle 2013. Raili Borg jatkaa Delegaation varapuheenjohtajana. Jaakko Honkanen valittiin sihteeriksi ja hänelle varaksi Seija Dahlgren.

Kokouksessa oli mukavasti osallistujia: Sven-Ola Hietala Tornionjokilaaksolaisten yhdistyksestä, Satu Lindgren Uumajan romaneista, Seija Dahlgren Ruotsin kirkon suomenkielisestä toiminnasta, Saara Minkkinen Uumajan Näkövammaisten yhdistyksestä, Jukka Linnan Hissin vanhemmista ja Mika Suominen äidinkielenopetuksessa olevien lasten vanhemmista, ex-puheenjohtaja Tapio Tamminen, Raili Borg, Olli Falben ja Jaakko Honkanen Uumajan Suomalaisesta Kerhosta, sekä Mirjami Kiviniemi, eläkeläisjaosto Ikinuorten edustaja.

Valintoja Delegaation eri työryhmiin tehtiin seuraavasti:

Koulutyöryhmä:
Tarja Backman, opettajat
Jukka Linna, Hissin vanhemmat
Mika Suominen, Äidinkielenopetuksessa olevien lasten vanhemmat
Satu Lindgren, Uumajan romanit

Sosiaalityöryhmä:
Seija Dahlgren, Suomenkielinen seurakuntatyö
Saara Minkkinen, Näkövammaisten yhdistys
Mirjami Kiviniemi
Pirkko Hirvonen
Varalla: Heikki Vihtari ja Liisa Suojanen

Kultturityöryhmä:
Raili Borg, Uumajan Suomalainen Kerho
Sven-Ola Hietala, Uumajan Tornionjokilaaksolaiset
Satu Lindgren, Uumajan romanit
Pirkko Hirvonen, Teatteriryhmä Kirput

Tiedotustyöryhmä:
Raili Borg, Uumajan Suomalainen Kerho
Olli Falben, Uumajan Suomalainen Kerho
Juha Niemi, Uumajan Suomalainen Kerho


Tapio Tamminen vapautui tehtävästään puheenjohtajana.
– Ei minun ääneni silti lakkaa kuulumasta, uskoi Tamminen. – Muitakin vaikuttamismahdollisuuksia kun Suomen kielen delegaatio on.

Delegaatio päätti lisätä jo hyväksymäänsä budgettiehdotukseen kirjelmän, jossa todetaan, että Delegaatio haluaa vuoden aikana keskustella kunnan kanssa siitä, miten ne tarpeet, joita ei voida täyttää hallintoaluerahoista, aiotaan tulevaisuudessa täyttää.