Föreningen Norden vaihtoi puheenjohtajaa

Uumajan Suomalainen Kerho on jäsenenä Pohjola -Norden yhdistyksessä ja osallistui maanantai-iltana Föreningen Nordenin vuosikokoukseen. Viime vuotinen johtokunnan puheenjohtaja Jan Bergman ei halunnut jatkaa puheenjohtajana. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Bengt Lindström. 2013-02-11Föreningen Norden (4)Kunnan tiedotuspäällikkö Jan Bergman sanoutui irti puheenjohtajan tehtävistä. Paikalle astui Bengt Lindström.

2013-02-11Föreningen Norden (3)Tapio Tamminen.
Kerholaisista valittiin Kaarina Streijffert varapuheenjohtajaksi, Tapio Tamminen ja Ulla Rantapää valittiin kahdeksi vuodeksi johtokuntaan ja Kirsti Abrahamsson kahdeksi vuodeksi varalle.
2013-02-11Föreningen Norden (1)Fredrik Lindgren
Uumaja Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden pääpomo Fredrik Lindgren kertoi Umeå 2014:sta, ohjelmasta ja rahoituksesta. Föreningen Nordenilla on sukututkimus toimintasuunnitelmassa tänä vuonna ja Raili Borg kertoi kunnan Erik Sursill-projektista ja että ruosuviikolla Uumajan Suomalainen Kerho yrittää saada kaupunginarkkitehti  Anna Flatholmin  esittelemään suunnitelman. Kerho ottaa yhteyttä Föreningen Nordeniin, kun tiedämme sen ja voimme ehkä tehdä jotakin yhdessä Sursilli-teemasta.
2013-02-11Föreningen Norden (2)
Vanha Raatihuoneen talo oli tyylikäs kokouspaikka.

Maanantai-iltapäivänä keskusteltiin myös Mariakirkossa Mariehemin päivän vietosta 2013. Mariehemin päivää vietetään tänä vuonna toista kertaa. Viime vuoden juhlasta tuli menestys, vaikka sähköongelmat harmittivatkin paikalla töissä olleita kerholaisia. Noin 900 kävijää oli MSK Arenalla, joista monet osallistuivat kerhon pitämiin kilpailuihin. Tänä vuonna pidetään Mariehemin päivä 15.6 ja sinne näyttää tulevan useampiakin kilpailuja, mutta muuten ohjelman ja päivän runko on sama. – Voittavaa konseptia ei vielä kannata vaihtaa, tuumi suunnitteluryhmä, jossa kerhosta oli mukana Raili Borg. Kerho osallistuu Mariehemin päivään kahvilla, munkeilla, kilpailulla ja tiedotuksella sekä kerhosta että vähemmistöasioista yleensä.